Hvem?

WENCHE JOHANNESEN

HVEM ER WENCHE?

MERITTER

HVA GJØR HUN?

Wenche har holdt på med hest siden hun var 8 år, og har livnært seg med hesterelatert aktivitet de siste 20 årene. Hun kjenner og treffer utrolig mange mennesker i hestemiljøet, både nasjonalt og internasjonalt, på alle nivåer. Har de siste 14 årene jobbet fulltid på Alna ridesenter i Oslo, som ridelærer og stallmester, med 45 hester på stallen. I tillegg har hun på det meste hatt fullt ansvar for seks lærlinger.

Hun er på landslaget i sportskjøring og har vært det siden 1997. Startet utenlands første gang i 1995. Konkurrert NM, Nordisk, EM OG VM i sporskjøring, i tillegg til andre internasjonale kjørestevner.

5 ganger Norgesmester og 2 ganger Nordiskmester for fjordhest (dressur, sprang og kjøring kombinert).

8 ganger Norgesmester i kjøring individuelt. 3 ganger Nordiskmester i kjøring, pluss lag.

Beste plasseringer i VM: 2. plass i VM maraton (2014) av 77 ekvipasjer. 7. plass i VM dressurkjøring (2018) av 82 ekvipasjer. 10 ganger championatvinner i Norge for mestvinnende ekvipasje.


Wenche sponses med fôr fra Spillers, levert av Ilset Salmakeri/Anne Kristin Mathiesen. Hun sponses også av Leietau.no som leverer utstyr og vogner. Wenches hest, Saturn, går med Zilco elite sele og konkurransevognen hans er en Glinkowsky dobbel sport.

Wenche er dommer, banebygger og trenerutdannet innen NRYF. Hun holder kurs over hele landet, i tillegg til de kursene hun har på Lykseth. Reiser mye rundt og dømmer på kjørestevner, tar imot treningshester for tilkjøring og skolering, underviser i dressurridning opp til middels/inter-nivå, og på alle nivåer innen kjøring. Selv trener hun fast for dressurlegenden Kjersti Wigen.